Cu TIR-ul spre Occident! Zeci de migranți capturați la Nădlac

85

Zeci de migranți au fost descoperiți ascunși într-un TIR, de polițiștii de frontieră de la Nădlac. Camionul se îndrepta spre Ungaria, dar călătoria i-a fost întreruptă după controlul polițiștilor.

Joi dimineață, puțin înainte de ora 7, șoferul turc de 50 de ani a ajuns la vamă. A oferit documentele vameșilor, din care reieșea faptul că transporta utilaje industriale.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, dintre care zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori”, au transmis politistii de frontieră.

În TIR erau 23 de irakieni și un cetățean din Siria. Toți erau solicitanți de azil în România, dar ei voiau să ajungă în Spațiul Schengen. Aceștia au fost reținuți și vor ajunge înapoi în centrele de azil. Șoferul turc s-a ales însă cu dosar penal pentru trafic de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ