Cu taxiul, spre vestul Europei

23

Un grup de migranți care încera să treacă granița în Ungaria cu taxiul, a fost oprit la frontieră de polițiștii din Arad. Toți sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere a frontierei, iar șoferul pentru trafic de migranți.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat, într-un autoturism care circula în regim de taxi, opt cetăţeni din Irak, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină”, a transmis Poliția de Frontieră.

Oamenii legii se aflau în misiune pe DN79A, în zona graniței Vărșand, când au oprit pentru control la intrare în localitatea Pilu un autoturism marca Ford Galaxy, condus de cetăţeanul român C.M., care circula în regim de taxi. În interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri opt cetăţeni străini, dintre care cinci bărbaţi, o femeie şi doi minori.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele sunt cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii 9, respectiv 12 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ