Cu plămânii afectați în proporție de 70 la sută, un pacient din nordul țării a fost salvat la Timișoara VIDEO

802

Stefan Csondas are 53 de ani și este din Satu Mare, suferă de obezitate și a fost depistat cu SARS COV 2. Starea de sănătate se agrava de la o zi la alta așa că a decis să meargă la spital. A fost internat pe ATI la spitalul din Satu Mare, iar apoi transferat la Timișoara. Virusul i-a afectat plămânii în proportie de 70 la sută, iar recuperarea a fost extrem de grea.

Ajuns la Timisoara fără pic de speranța, a întâlnit-o pe doamna doctor Adelina Mihăiescu care l-a întrebat tranșant dacă vrea sau nu sa trăiască, pentru că aceasta știa că drumul spre binefacere este unul anevoios.

„Primul întâlnire cu dânsul a fost absolut emoționantă pentru că i-am spus: ‘Domnul Ștefan, eu vreau să vă fac bine, aveți încredere în mine că fac tot ce pot?’ Și dânsul a spus: ‘Am doamna doctor, fac tot ce spuneți dumneavostră!’ Și atunci am știut că am câștigat 90 la sută din bătălie, pentru că, într-adevăr medicamentele sunt importante și tratamentele adjuvante sunt foarte importante, dar cel mai important este psihicul și dorința pacientului de a se vindeca”, a spus Adelina Mihăescu, medic primar la Clinica de Nefrologie Timișoara.

“Îmi amintesc perfect, când am văzut-o, acum în situatia în care sunt poate sunt și exagerări sau vorbe mari, dar eu chiar am simțit că e ceva divin, ceva de sus, am simțit căldura ei, bunătatea ei, extraordinar, glume, bucuria ei…”, a spus Ștefan Csondas, pacient, care, acum a început procesul de recuperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.