Cu mare întârziere, Enel a reuşit să realimenteze cu energie 99% dintre abonaţii afectaţi de furtună

182
Furnizorului de energie electrică i-au trebuit aproape 5 zile pentru a realimenta toţi abonaţii din vestul ţării, afectaţi de furtuna de duminică. Abia joi s-a anunţat că 99% dintre cei rămaşi fără curent au din nou electricitate.

„Inclusiv în cursul nopții a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 222.000 de clienți, astăzi la ora 11:00.

La această oră se află pe teren 124 de echipe, din care 94 ale E-Distribuție și 30 ale firmelor contractoare, iar intervențiile vor continua inclusiv pentru remedierea deranjamentelor individuale din rețelele de joasă tensiune.

Echipele au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul Timiș, dar și în Hunedoara și Arad. În județul Caraș Severin funcționarea rețelelor de medie tensiune a revenit la normal”, transmite Enel.

Mai sunt încă localităţi afectate parţial de lipsa electricităţii. Primarii din Timiş spun că mai au doar câteva gospodării unde nu s-a reluat furnizarea energiei electrice.

La Timişoara, oamenii au curent în case, dar iluminatul stradal nu a fost repus în funcţiune pe toate străzile.

muncitor enel lucrari enel stalp

LĂSAȚI UN MESAJ