Cu Gaz Metan pe Dan Păltinișan, ce debut de an pentru ACS Poli!

355

ACS Poli va debuta în sezonul de primăvară (mai nou, iarnă/primăvară) al Ligii I cu un meci extrem de greu. Luni, 6 februarie, de la ora 20, pe stadionul Dan Păltinișanu vine Gaz Metan Mediaș.

Echipa antrenată de intelectualul Cristi Pustai, profesor de matematică și iubitor de folk, a terminat sezonul de toamnă pe un incredibil loc 3 (la cinci puncte de lider și trei de Steaua), cu albanezul Llullaku golgeter al ligii!

Pauza de iarnă n-a adus însă nimic bun pentru echipa furnizorilor de gaz din județul Sibiu. A primit o depunctare de trei unități (e clar că ne referim la puncte, din moment ce am spus ”depunctare”), coborând astfel un loc, și, în plus, și-a pierdut ambele ”guri de foc”, amintitul Llullaku și fostul vârf al timișorenelor CFR și FC, Axente. A mai plecat sârbul Susnjar, toți aceștia alegând calea despărțirii de campionatul României: Llullaku în Kazahstan, Axente în Arabia Saudită, Susnjar în Cehia. Au fost achiziționați, în schimb, fostul internațional georgian Khubutia și algerianul Tahar, reveniți la Mediaș după patru ani, respectiv după un an și jumătate. Se părea că va reveni și iordanianul Bawab, dar el a ales, în ultima clipă, să salveze inexistenta – până atunci – campanie de mercato a lui Dinamo. În lot sunt și alte nume interesante, precum ex-internaționalul congolez Itoua sau, mai ales, tehnicul brazilian Eric, desemnat de două ori cel mai bun jucător străin al anului din România, în 2010 și 2013.

La ACS Poli, în această iarnă din care mai e o lună, puține mișcări de trupe. Ionuț Popa a preferat să dea gir jucătorilor care au avut un bun sezon de toamnă. Două achiziții, croații Soljic și Fucek, despre care am scris săptămâna trecută, și mai multe plecări, însă nu dintre titulari. Iulian Roșu, Cârstocea, Vădrariu, Vraciu și tânărul albanez Lokaj, care nici n-a apucat să debuteze în Liga I.

Un 1-1 cu sârbii de la Spartak Subotica (locul 8 în prima divizie a țării vecine), la 24 ianuarie, gol marcat de Fucek, aflat la debutul în alb-violet, iar ieri, 31 ianuarie, 0-1 cu Honved, locul 2 în liga de elită a celeilalte țări vecine județului Timiș, Ungaria, sunt cele mai importante amicale disputate de timișoreni în această pauză, ambele în deplasare.

În clasament, cu cinci etape înaintea finalului sezonului regulat, ACS Poli e ultima, cu doar 8 puncte (are însă alte 14 de penalizare), la nouă puncte de locul 12, ce duce la baraj, și 10 de locul 11, primul deasupra liniei ”roșii”. Această distanță se va reduce oricum prin înjumătățire, așadar șanse de salvare sunt.

P.S. În numărul din 9 februarie al revistei săptămânale ”Banatul Azi”, pe larg despre sârbi și croați în fotbalul timișorean. Nu despre sârbi versus croați!

LĂSAȚI UN MESAJ