Cu emoții, doar pe final! Ripensia, la al doilea succes consecutiv

129

Ripensia Timișoara a bifat a doua victorie la rând, în liga secundă. Roș-galbenii au trecut cu 2-1 de Pandurii Târgu Jiu, într-un meci dominat aproape în totalitate și în care gorjenii le-au dat emoții doar pe final.

Revenite în Ciarda Roșie, gazdele le-au dat primele motive de bucurie celor aproximativ 250 de fani, după fix 10 minute. Stoi a mișcat tabela, cu o reușită superbă, de la 20 de metri. Un sfert de oră mai târziu, Stoica a avut șansa de a mări avantajul, însă șutul său din demi-vole, din 16 metri, a trecut puțin pe lângă. Oaspeții aproape că nu au existat în atac, în prima parte, când doar Blejdea a expediat un singur șut, peste, din afara careului mare (38).

Repriza secundă s-a reluat cu aceleași coordonate: Ripensia, fermă, la conducere și o reușită, logică, în minutul 55, semnată de Dumiter (foto), după o contră rapidă. Același Stoica putea face 3-0, trei minute mai târziu, însă a trimis, previzibil, cu capul, din doar 5 metri, o centrare excelentă a „nouarului” ripensist ce marcase înainte. Și în loc de scor de neprezentare, s-a făcut 1-2! Oiță i-a adus pe gorjeni în joc, din colțul careului mic, după un corner din banda dreaptă. Suficient încât finalul să le aparțină, oarecum, Pandurilor, care au aruncat tot mai multe mingi pe vârfuri, însă fără ca acestea să îi dea emoții lui Moldovan.

S-a încheiat 2-1, iar Ripensia pune 3 puncte întrea ea și adversara din Gorj și își asigură o săptămână liniștită, până la confruntarea de sâmbăta viitoare cu Metaloglobus.

„Puncte foarte importante pentru noi, prețioase, care ne oferă, momentan, ceva liniște. Jocul rezultatelor e bun pentru noi în această etapă, chiar aveam nevoie de toate punctele. Am ratat situații clare și am ajuns să tremurăm pe final, dar ăsta e fotbalul și când e puțin dramatism… dar e bine că s-a terminat cu bine”, a spus, la final, Alexandru Pelici, antrenorul Ripensiei.

„Nu am avut atitudinea corespunzătoare pentru a obține ceva azi. Am luat și goluri pe două greșeli mari ale defensivei noastre, am arătat foarte, foarte puțin astăzi. Toate echipele de la locul 8 în jos pot intra în hora retrogradării… trebuie să ne revenim, de etapa viitoare”, a precizat și Adrian Bogoi, tehnicianul Pandurilor.

Ripensia Timișoara: Moldovan – Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (c) – Stoi, Anghelina – Dumiter (Mansour), Stoica (Străuț), Monea (Chera) – Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ