Cu ce se ocupă în pușcărie un fost președinte de consiliu județean din vestul țării!

1137

Dacă acum doi ani ai fi intrat în audiență la președintele Consiliului Județean Arad și i-ai fi proorocit că o sa ajungă bibliotecarul Penitenciarului Arad, ai fi riscat să-ți spargă telefonul de cap și ți-ai fi complicat inutil viața (de aia nu-i mișto să fii prooroc)! Pe vremea aia – hăhăă… parcă a fost ieri… pentru că era fix ca azi! – țelul său era „ministru de interne”, iar ceea ce trăiește acum nu făcea parte din obsesiile sale nici măcar la capitolul „coșmaruri”.

Ei bine, ce a făcut Nicu Ioțcu în prima sa zi de pușcărie? „Le-a dat clasă!” – cum succint și plastic se exprimă „sursa de la capătul lumii”: l-a SĂRIT pe Tender din postul de bibliotecar al Penitenciarului Arad – cele de comandant și preot fiind ocupate. Fostul „sultan” al CJA l-a surclasat pe magnatul timișorean de îndată ce i s-a completat fișa de deținut – probabil beneficiind și de conjunctura că Ovidiu Tender se mută la „Popa Șapcă”, din cauză că intră pe regim semi-deschis… dar noi credem că-i ieșea oricum: nu fac afacerile lui Tender la un loc cât produce „Moara cu noroc”!

Sunt scriitori uriași care și-au imaginat paradisul ca pe un labirint-bibliotecă, nicidecum ca pe o pedeapsă – dar Ioțcu e mult peste aceștia din punct de vedere al norocului, șansei, destinului… Îi recomandăm să-i citească barem acum… dacă tot i s-a ivit ocazia… numai de câștigat o să aibă!

Sursa: Critic Arad

LĂSAȚI UN MESAJ