Cu cât s-a scumpit Podul Eroilor, la finalul licitației

52
După mai bine de doi ani de șantier, administrația Timișoarei anunță că Podul Eroilor va rămâne deschis și se continuă lucrările. Acestea s-au scumpit, iar banii nu mai sunt decontați de PNDL.
Administrația, care se pregătește să părăsească Primăria Timișoara, a găsit tot felul de scuze pentru întârzieri, de la vremea rea până la ”surprize” descoperite pe șantier. Însă rolul ei era de a găsi soluții, nu scuze. Abia în această vară autoritățile și constructorul au realizat că în proiectul tehnic nu au fost incluse pistele pentru biciclete, ce trebuie să treacă pe sub pod, și nici trotuarele. Astfel, s-a organizat o nouă licitație pentru ”Amenajare trotuare, amenajare piste de bicicliști, relocare rețea de gaz, iluminat public”.
Această sumă se adaugă la investiția inițială de 3,7 milioane de lei. Modernizarea Podului Eroilor a fost finanțată de Programul Național de Dezvoltare Locală, însă costurile suplimentare vor fi suportate de bugetul local. ”Până la termenul limită de depunere a ofertelor a fost înregistrată o singura ofertă: SUPER CONSTRUCT SRL. Raportul a fost finalizat la data de 09.10.2020. Lucrările vor cuprinde: amenajare trotuare, amenajare piste pentru bicicliști, relocare rețea de gaz, lucrări electrice- iluminat public. Valoarea contractului: 1.691.373,41 lei fără TVA”, a anunțat, marți, Primăria Timișoara.
Lucrările au demarat aici încă din iunie 2018 și, iată, după mai bine de 2 ani, nu sunt gata. Deși șoferii pot circula pe pod de la finalul anului 2019, infrastructura pentru pietoni și bicicliști nu este realizată nici până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ