20.3 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Cu cât au crescut chiriile în Timișoara? În pofida crizei economice care se profilează, chiriile la apartamente în marile orașe au crescut

EconomieCu cât au crescut chiriile în Timișoara? În pofida crizei...

Chiriile în marile oraşe din ţară au continuat să crească în luna mai, iar chiria medie pentru o garsonieră a variat între 220 şi 300 de euro.

Potrivit imobiliare.ro, în Bucureşti, aşteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi la 640 de euro pe lună pentru o locuinţă cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+10,5%).

În Braşov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 550 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluţie anuală de 14,8%.

În Cluj-Napoca, preţurile solicitate au stagnat la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 599 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,5%.

În Constanţa, chiriile ajung la 263 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 550 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu o cameră din Constanţa au evoluat într-un mod semnificativ şi anume, au înregistrat o evoluţie anuală în cuantum de 20,3%.

În Iaşi, proprietarii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 370 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Şi în acest centru regional preţurile apartamentelor bicamerale au înregistrat o evoluţie anuală semnificativă (+10,4%).

În Timişoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere şi 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

Sursa: https://www.zf.ro

Alte subiecte :

Întreruperea apei calde în 26 și 27 septembrie – defecțiuni rețea primară

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, se întrerupe furnizarea apei calde de consum în ziua de...

Studenții Universității Politehnica Timișoara, din nou în amfiteatre | FOTO-VIDEO

După festivitatea de deschidere a anului de învățământ academic, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara sâmbătă, 22 septembrie 2023, pe Stadionul Știința, în cadrul căreia...

Citește și :