Cu cât ar putea crește impozitele locale anul viitor

31

Impozitele locale din Timișoara ar putea creşte crește cu aproape 14%, de anul viitor. Este vorba de indexarea cu rata inflației, care trebuie aprobată până la sfârșitul lunii aprilie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Timișoara, Bogdan Marta, indexarea cu rata inflației este obligatorie prin lege.

“Inflația la nivel național a fost scăpată de sub control, iar Timișoara este, evident, și ea afectată de acest lucru. Potrivit Codului Fiscal, suntem obligați ca până la finele lunii aprilie să indexăm impozitele și taxele locale cu rata inflației pe anul anterior. Hotărârea va fi aprobată de către Consiliul Local și va sta la baza calculului impozitelor și taxelor fiscale pentru anul 2024”, spune Bogdan Marta.

Proiectul de indexare a impozitelor pentru anul viitor cu rata inflației a fost postat pe site-ul Primăriei Timișoara, urmând să fie supus votului la următoarea ședință de Consiliu Local. O decizie finală cu privire la valoarea taxelor și impozitelor locale pentru 2024 va fi luată până la sfârșitul acestui an.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ