Cu arma într-o secție de votare din Banat!

149

În prima zi a referendumului pentru definirea familiei, au apărut și primele incidente în secțiile de votare de pe teritoriul României. Unul dintre aceste incidente a avut loc în comuna Băuțar din județul Caraș-Severin, acolo unde un cetățean intenționa să intre cu arma la purtător în secția de votare.

”În județul Caraș-Severin, polițistul care făcea parte din dispozitivul de pază al unei secții de votare a observat un bărbat care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc și se pregătea să intre în secție. Acesta a fost condus la subunitatea de politie unde s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat contravențional conform Legii privind regimul armelor și munițiilor care interzice purtarea armei sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

„În jurul orei 10,40 s-a prezentat un bărbat în faţa secţiei din comuna Băuţar, pentru a-şi exercita dreptul la vot. Poliţistul aflat la faţa locului a observat un pistol care se afla într-un toc. Pistolul era unul de autoapărare, cu bile de cauciuc şi era deţinut de bărbat în mod legal. Problema era că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, ceea ce contravine legii. Propriu-zis, acesta nu este un incident electoral, iar fapta nu este o infracţiune, ci doar contravenţie”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Dinu Nicorici.

Nereguli în secțiile de vot din Timiș: observatori absenți și mesaje de… dragoste

Într-o localitate din Prahova, polițiștii efectuează cercetări față de o persoană care i-a anunțat pe membrii unei secții de votare că a votat de două ori la două secții diferite. Persoana în cauză a motivat că după ce a votat prima dată și-a dat seama că nu a votat cum și-ar fi dorit.

În Pitești, președintele unei secții de votare a sesizat faptul că trei de persoane consumă băuturi alcoolice în apropierea secției de votare. La fața locului a fost trimisă o patrulă de jandarmi, care a constatat că persoanele nu consumau băuturi alcoolice, dar tulburau liniștea publică. Au fost sancționate cu 200 de lei fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ