CSM București, un caz fericit de cheltuire cu folos a banului public

199

Pentru a doua oară consecutiv, CSM București este între primele patru echipe ale handbalului feminin european. După ce anul trecut a câștigat Liga Campionilor în fața lui Györ, finală disputată în Ungaria, acum s-a acces în Final Four prin eliminarea altei grupări maghiare, Ferencvaros.

Multinaționala finanțată de Primăria Generală a Capitalei a devenit, la doar câțiva ani de la înființare, o forță continentală.

E oare moral, și normal, ca sportul de performanță să fie finanțat din bani publici?

În cazul CSM București – secția de handbal fete (pentru că mai sunt și alte secții), răspunsul nu poate fi decât unul singur: da!

Sigur că de preferat ar fi ca banii să vină din sfera privată. Sigur că de preferat ar fi să nu avem situații precum la fotbal, cu echipe private (gen Steaua) care să se lupte cu unele susținute de primării (cum sunt marea majoritate).

Dar dacă oamenii de afaceri și firmele private nu vor sau nu pot să investească în sportul de performanță, atunci e oare moral, și normal, ca sportul de performanță din România să moară?

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: nu!

CSM București – secția de handbal fete reprezintă un caz fericit de cheltuire cu folos a banului public.

Sigur că bucureștenii ar prefera ca acești bani să meargă către alte sectoare ale vieții social-economice, că doar mai sunt atâtea de făcut!…

Dar imaginea, mai ales cea externă, e și ea foarte importantă. Iar CSM București face o propagandă extraordinară Capitalei și României.

Să sperăm însă că nu va trece mult și lucrurile se vor așeza: finanțarea sportului de performanță să vină din mediul privat, iar administrația locală să se ocupe doar de infrastructură și centrele de copii și juniori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ