Croații lui Poli sunt încrezători: ”Rămânem în prima ligă”

154

Două transferuri mari și late reprezintă campania de achiziții pentru ACS Poli în această iarnă. Timișorenii și-au prezentat jucătorii cu care s-au întărit, croații Fucek și Soljic, prilej cu care au anunțat închiderea campaniei de transferuri.

Codașa Ligii I merge pe omogenitate în partea a doua a stagiunii Ligii I de fotbal. Clubul de pe Dan Păltinișanu și-a prezentat noutățile cu care va aborda ultimele cinci runde și play-out-ul sezonului. Croații Ivan Soljic și Josep Fucek au bătut palma cu violeții până în vara anului 2018. Cei doi jucători sunt cei care trebuie să aducă un plus de calitate în echipa condusă de Ionuț Popa.

”Am obținut semnăturile lor și acum îi prezentăm oficial. Perioada de transferuri am încheiat-o din punctul nostru de vedere. Noi ca și lot stăm bine din punct de vedere al omogenității. Nu vrem prea mulți jucători pentru că integrarea lor să fie cât mai optimă”, a spus președintele bănățenilor, Sorin Drăgoi.

Soljic și Fucek par a fi mulțumiți de alegerea făcută în această iarnă. Mijlocașul și extrema o văd pe Poli scăpată de la retrogradare și spun că au fost onorați de oferta Timișoarei. ”Când un club ca și Poli te sună nu stai pe gânduri și semnezi în 5 minute. Știam că Poli a jucat în Europa și contra lui Dinamo Zagreb. Am cerut referințe de la alți jucători care mi-au spus că Poli are achipă bună. Cred că ne vom salva de la retrogradare, echipa e bună din ce am văzut până acum”, a mărturisit Fucek.

Colegi cu Modric și Mandzukic

Venit din exoticul campionat islandez, jucătorul de 31 de ani poate evolua pe toate pozițiile din linia de atac: în stânga, în dreapta și în centru. Fucek, care și-a ales numărul 11 pe tricou, și Soljic au rememorat numele unora dintre foștii lor colegi de echipă. Iar lista începe cu nume ce nu mai au nevoie de nicio prezentare: Modric, Mandzukic, Kovacic…

Și Soljic se laudă cu polivalența sa, putând evolua în centrul liniei de mijloc și în apărare. Închizătorul a explicat care sunt diferențele și asemănările dintre fotbalul românesc și cel croat. ”Campionatul românesc este cam de nivelul celui croat, este o întrecere valoroasă. Se aseamănă cu cel croat din punct de vedere al agresivității. Jucătorii croați sunt talentați și sunt foarte muncitori, nu spun că românii nu sunt așa, dar noi tragem tare”, a subliniat purtătorul tricoului cu numărul 16.

Schimbări la echipa secundă și la juniori

În altă ordine de idei ultima ședință a Consiliului Director de la ACS Poli a efectuat o serie de mutări în cadrul clubului. Astfel, Adrian Stoicov este noul director al centrului de copii și juniori, în locul lui Aurel Șunda. Acesta din urmă a fost pedepsit pentru felul în care a gestionat relația cu părinții copiilor. În locul lui Stoicov, la Poli 2 a fost uns un antrenor tânăr de 32 de ani. Pe numele său Victor Collins, acesta vrea să aducă în Banat mentalitatea britanică, acolo unde a activat în primii săi trei ani de antrenorat. Collins a antrenat în liga a treia a Irlandei.

”Sunt plecat de foarte mult timp din țară și cred că vin cu o altă mentalitate. Crescut în Canada, am jucat în Scoția, Germania și Irlanda; din 2012 am hotărât să devin antrenor. Sper să pot aduce un plus acestui club. La 32 de ani am hotărât să revin la Timișoara cu familia și am primit această oportunitate. Încă nu îi cunosc pe băieți, abia aștept să lucrez cu ei și să câștigăm cât mai multe meciuri”, a

LĂSAȚI UN MESAJ