Croația – una dintre cele mai frumoase destinații ale verii 2017! Copiii sub 12 ani merg gratuit în vacanță! (P)

547

Undeva, în Croația, există un orășel medieval situat la granița dintre  munte și mare, cu case din piatră ce urcă și coboară ca niște trepte, cu peșteri și catacombe de o frumusețe ce aproape că nu poate fi descrisă în cuvinte, cu clădiri și lăcașuri încărcate de istorie și de spiritualitate. Dar și cu plaje ireal de frumoase, cu o mare limpede și azurie, cu bărcuțe pitorești de pe care poți admira florile imense de cactus ce cresc pe mal, la umbra pinilor.
Stațiunea Crickvenica din Croația este un mic „rai pe pământ”.

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă să descoperiți frumoasa așezare de pe coasta Vinodolski, la gura de vărsare a izvorului Dubracine, situat la doar treizeci de mile depărtare de Rijeka, un orașel aflat între munte și mare, ce se întinde pe o distanță de aproximativ 15 kilometri.

Plajele de pe Riviera Crickvenica sunt printre cele mai frumoase și bine amenajate plaje ale Croației. Astfel, plaja municipală (Crikvenica), cu o lungime de peste un kilometru şi jumătate, a fost încă din secolul al XIX-lea una dintre primele plaje amenajate din Europa. Şi astăzi, cu 100 de ani mai târziu, dovada nivelului înalt de amenajare este obţinerea Steagului albastru an de an, precum şi a numeroase premii naţionale pentru cea mai bine amenajată plajă în Croaţia. Tot purtătoare de Steag albastru sunt și plajele Balustrada si Crnimolo, cu apă de mică adâncime – ambele renumite pentru sporturile nautice și pentru orele de aerobic ținute zilnic în apă.

Dacă doriți să vizitați zona, nu trebuie să ratați Castelul Frankopan, construit în 1412 de către Contele Nikola Frankopan, unul dintre fondatorii orașului Crikvenica, Biserica Maicii Domnului, construită în secolul al XV-lea (cel mai vechi așezământ monahal din oraș), Muzeul sau Acvariul din Crikvenica.

Majoritatea hotelurilor sunt adecvate familiilor cu copii, dispunând de numeroase moduri de petrecere a timpului pentru cei mici, dar există și locații mair etrase, pentru cei ce caută exclusive liniștea și relaxarea.

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă să alegeți pentru vara acestui an Croația, combinația perfectă de mare și munte, păduri verzi și nisip auriu, briza caldă și ape limpezi, răcoroase. Detaliile plecărilor, precum și oferta specială în care copiii sub 12 au gratuitate, le găsiți aici: http://www.ultramarintm.ro/d1173/sejururi/sejur-cu-autocarul/croatia-crikvenica-copii-merg-gratuit-in-vacanta.html

LĂSAȚI UN MESAJ