Criza vaccinurilor antirujeolice între teorile și realitate! Cum se prezintă lucrurile în Banat, ”campionul” îmbolnăvirilor și deceselor de rujeolă?

147

După ce Ministerul Sănătăţii a făcut repartiţia vaccinurilor împotriva rubeolei, oreionului și rujeolei, judeţului Caraş Severin i-au revenit 1080 de doze, ceea ce părea a fi insuficient, astfel Direcţie de Sănătate Publică a judeţului a făcut o notă Ministerului Sănătăţii, cerându-se astfel suplimentarea dozelor, ceea ce a dus la suplimentarea vaccinului cu încă 1500 de doze, astfel Caraşul va primi în total 2580 de doze, acestea fiind distribuite de către medicii de familie.

„Acum, numărul de doze este suficient pentru primele două trimestre ale anului. Aceste vaccinuri vor fi utilizate pentru inocularea celor 2.569 de copii restanțieri sau care trebuiau să fie imunizați în această perioadă.” a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş Severin.

După toate cele întâmplate, în carul Ministerului Sănătăţii va lua fiinţă Departamentul Monitorizare Implementare Program Național de Vaccinare, care va funcționa în subordinea directă a ministrului, şi va avea ca atribuții achiziționarea vaccinurilor, administrarea acestora și informarea populației cu privire la beneficiile vaccinării.

Vă reamintim că dozele de vaccin sunt mai mult decât necesare, în condiţiile în care judeţul Caraş-Severin este cel mai afectat de rujeolă. Aici au fost deja înregistrate 850 de îmbolnăviri şi 3 decese.

În judeţul Timiş situaţia este asemănătoare. Aici au fost raportate 750 de îmbolnăviri şi cele mai multe decese – 8.

Şi în judeţul Arad au fost înregistrate 700 de cazuri de rujeolă, iar 5 copii au murit în urma complicaţiilor.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 12.05.2017 este 5.728 şi au fost înregistrate 25 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ