Criza de medici se adâncește! Numărul localităților din Banat rămase fără medici de familie a ajuns la 6!

510

Zilele trecute vă informam că orașul Anina, din județul Caraș-Severin, a rămas fără medici de familie. Ei bine, locuitorii din comuna Bănia, nu departe de Anina, nu mai au –nici ei – la cine apela în cazul în care au probleme de sănătate. Potrivit informațiilor furnizate de la Casa de Asigurări de Sănătate, județul Caraș-Severin se confruntă cu o lipsă acută a medicilor de familie.

”Avem 156 de contracte încheiate cu medicii de familie. Localitățile care nu au medici au rămas aceleași, veșnicele Brebu Nou, Ciudanovița, Gârnic, Domașnea și Anina. În plus, încă o localitate din județ a rămas fără medic de familie. Este vorba despre Bănia. Există o tendință a medicilor de familie mai tineri de a-și construi o carieră în afara țării. Preferă să meargă în alte state unde probabil că și pecuniar sunt mai bine remunerate serviciile pe care ei le acordă” a declarat, pentru Radio Reșița, președintele CJAS Caraș-Severin, Mirela Zeman.

Responsabilii de la Casa de Asigurări de Sănătate spun că, în mediul urban, în Caras-Severin este necesar un număr de 106 de medici de familie dintre care există doar 94. Nici în mediul rural situatia nu stă mai bine, din cei 89 de doctori de care este nevoie, sunt doar 66.

LĂSAȚI UN MESAJ