18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Cristian Moș, fondator al USR Timiș, vrea să-i ,,tragă preșul” de sub scaunul de primar lui Fritz! FOTO-VIDEO

De astăzi, lista candidaților care doresc să ocupe funcția de primar al Timișoarei s-a mai lungit cu o poziție.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, este sătul până peste cap de manevrele politicianiste ieftine ce se fac pe sub masă și a hotărât să joace singur, de vreme ce foștii săi colegi de partid nu vor să-l mai sprijine.

Deși este unul din fondatorii formațiunii USR Timiș și a pus umărul la ridicarea partidului până la poziția de azi, el susține că nu a fost nici măcar întrebat despre eventualele alianțe și despre întocmirea listelor de candidați.

Când a fost ales, cu patru ani în urmă, cu o majoritate destul de confortabilă pe listele de candidați județeni, obținând mai multe voturi chiar și decât Fritz, a promis că-și va duce mandatul până la capăt. Și așa va face indiferent de jocurile la limita eticii și a moralei ce se fac pe la spatele său.

Acestea au fost gândurile cu care a anunțat Cristian Moș candidatura sa ca independent la șefia primăriei municipiului Timișoara.

Prin această inițiativă vrea să arate că nu este nici „iepurele PSD-ului” după cum l-au caracterizat unii detractori din USR Timiș, și nici nu face jocurile social-democraților.
Ca atare nici măcar nu va candida la CJT, ci la Primărie. Chiar voci din USR au lansat zvonul că „se pregătește să candideze la președinția Consiliului Județean, ca iepure al PSD”.

Pentru a răspunde definitiv și acelora care insinuează că ar fi în poziție șantajabilă de către același PSD, Moș a arătat că nu are nimic de ascuns, nici ca politician și nici în viața sa particulară. Nici măcar faptul că a divorțat cu patru ani în urmă nu este ceva care să fie exploatat în presa de scandal. Faptele sunt cunoscute, nu le-a ascuns niciodată și este o chestiune încheiată cu destul timp în urmă. Indiferent de speculații este o pagină din viața particulară, ce nu are a face cu poziția sa în administrația publică sau în viața de partid.

Unul din motivele care stau la baza deciziei sale este și modul în care primarul actual Dominic Fritz conduce partidul. Deși a criticat derapajele USR în forul de conducere județean, Moș nu a fost luat în serios.

„În anul 2020, cetățenii au votat o structură, au mandatat oamenii politici, inclusiv pe primarul Dominic Fritz să colaboreze cu PNL. Acesta nu a avut mandat pentru a controla totul în USR Timiș, ci un mandat de a colabora cu PNL. A decis, după alegerea sa de către timișoreni, să bată palma pe sub masă cu PSD. Dominic Fritz a mai bătut mâna și cu Raul Ambruș, care azi este în PSD. Nu sunt acuzații, nici informații doar pe surse, este clar! (…)
Cetățenii Timișoarei trebuie să înțeleagă: Dominic Fritz s-a pupat pe gură cu PSD. Acum vine în fața noastră și ne explică cât de sinistru și malefic este PSD Timiș și nu sunt bârfe. Alfred Simonis a lăudat colaborarea cu Dominic Fritz. (…)”

Referitor la colaborarea cu președintele Alin Nica vicepreședintele Cristian Moș susține că:
„Mi s-a reproșat textual de ce nu am spus nimic rău de Nica în cei patru ani de guvernare locală. Pentru mine, era evident că nu voi sta în CJT să îl spionez sau atac pe domnul Nica, din moment ce timișenii m-au votat să fac muncă pentru ei. Eram plătit de către cetățeni, nu de domnul Lațcău sau de domnul Fritz. Dacă atacam, cum au vrut ei, riscam să rămân fără atribuții și nu puteam să îmi duc proiectele mai departe, nu mai reușeam să atrag 150 de milioane de euro pentru Consiliul Județean Timiș. (…)

Ce își doreau era să nu stau în birou, să stăm să ascultăm pe la uși și să dăm informații despre cum să-l atacăm pe Nica. În contextul de azi (relația Fritz – Nica în cadrul Alianței Dreapta Unită) despre ce mai discutăm?!

Cu riscul de a fi acuzat că «am bătut palma cu PNL», am considerat de cuviință să îmi fac treaba mai departe”, a mai adăugat Moș.

Gestul de a candida a fost explicat ca un exercițiu democratic:
„Am luptat mereu împotriva PSD-ului și, pentru că sunt un om liber, am decis să candidez la Primăria Timișoara.
Consider că Timișoara merită un om muncitor, nu doar un showman”, aluzia la Fritz fiind evidentă.
,,Am putere de muncă. … Am tot auzit că se dorește salvarea democrației. Cred că e dreptul meu și e democratic să intru în această luptă ca independent…

Cei care m-au sunat în această săptămână, m-au încurajat și au zis că vin și cu donații, să candidez, să mai aibă o opțiune pe buletinele de vot.

Mai sunt 5-10 zile de strâns semnături. Până azi, nu am strâns niciuna. Nu am nici banii care sunt în spatele altor partide, dar intru în această competiție. Pentru că asta consider că presupune, până la urmă, o competiție”, a motivat Cristian Moș opțiunea de a candida.

 

Alte subiecte :

Între neo-marxism și neo-legionarism

În vâltoarea pricinuită de multiplele alegeri ce urmează să se consume pe parcursul acestui an, mi-a devenit tot mai clar faptul că, într-o importantă...

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

Citește și :