Crimă oribilă în vestul țării, provocată de studenți la medicină

405

FQIYAH AYMEN şi BELYAZID MEHDI se numesc cei doi autori reținuți și arestați sâmbătă, 6 august, de către o instanță a Tribunalului Arad, „la prima strigare” – după ce au comis o crimă în Cartierul „Aurel Vlaicu”, la Blocul X 18 (scara B), într-un apartament pe care îl închiriaseră.

Vecinii de scară povestesc cum, „vineri, puțin după ora 4 dimineața, am auzit un zgomot ca al unei uși care se trântește, dar mult mai puternic… asta după ce până atunci se auzeau zgomote specifice unui chef cu alcool și droguri. Așa a și zis un domn de la poliție, că au găsit multe doze de bere și droguri pe jos.”

Ce s-a întâmplat? – un scenariu de film horror!

„Sunt arabi, din câte știm noi, vecinii: sunt studenți în primul an la medicină și au închiriat acest apartament prin iubita unuia dintre ei… care e plecată în Tunisia. Am înțeles că unul dintre studenți l-a spânzurat pe un altul, iar colegul său a filmat totul – procurorul i-a găsit filmarea în telefon.” – povestesc vecinii, îngroziți de acest eveniment… „la noi în bloc niciodată nu s-au întâmplat asemenea grozăvii!”

Conform unor informații confirmate de anchetatori, cei doi arestați sunt marocani, iar victima e un tânăr din Tunisia.

Procurorul de caz nu a dat informații despre acest caz nimănui din presă (știm de ce, dar nu insistăm și, într-un fel, îi înțelegem), așa încât ne limităm la informațiile din celelalte surse, fără să oferim detalii ale crimei care ar putea pune în pericol ancheta.

Soluția instanței, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată

Soluția pe scurt: În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 398/P/2022 şi Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 6 august 2022 şi până la data de 4 septembrie 2022, inclusiv, a inculpaţilor: 1.- FQIYAH AYMEN şi 2.- BELYAZID MEHDI. Respinge cererea formulată de inculpaţi prin apărător, de luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 1252 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. În baza art. 273 al.4 şi 5 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 309 lei, reprezentând onorariu interpret de limba engleză asigurat pentru audierea inculpaţilor, din fondurile Ministerului Justiţiei . Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 6 august 2022, ora.18.40

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  85/2022  06.08.2022

Sursa: https://criticarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ