Crima care a cutremurat vestul țării! Cine era criminalul care a măcelărit o tânără cu o macetă

704

Crima comisă de Cristian Stănciulescu (27 de ani) asupra iubitei sale în vârstă de 22 de ani, i-a cutremurat pe mulţi dintre localnicii Hunedoarei. O anchetă scoate la iveală detalii înfiorătoare despre trecutul asasinului.

Crima, săvârşită pe fondul geloziei, a avut loc într-o locuinţă de pe Strada I.L. Caragiale, din cartierul O.M., la câteva sute de metri de sediul Poliţiei municipiului Hunedoara. Bărbatul şi-a înjunghiat victima cu un cuţit de vânătoare, lovind-o în piept şi în spate, cu o forţă care i-a cauzat moartea aproape instantanee. Practic, susţin surse din anchetă, i-ar fi găurit trupul fetei de 22 de ani. Imediat, Stănciulescu a ieşit din apartament plin de sânge. „Trezit” după gestul criminal, ar fi încercat să îşi pună capăt vieţii, tăindu-se cu cuţitul în zona gâtului. În faţa blocului, un jandarm care se afla în zonă, în timpul liber, l-a imobilizat şi l-a predat autorităţilor. „Bărbatul, care era plin de sânge, a afirmat faptul că şi-ar fi omorât viitoarea soţie. Ulterior imobilizării, jandarmul a apelat numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului deplasându-se efective ale poliţiei care au preluat bărbatul, în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, crima a fost confirmată”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara. Potrivit unor informaţii, ar fi fost sub influenţa substanţelor etnobotanice în momentul crimei. Zona în care a avut loc tragedia a fost împânzită de poliţişti, în timp ce suspectul a fost transportat la spital, sub paza Poliţiei, pentru a primi îngrijiri medicale. „Din păcate, medicii nu au reuşit sa ii salveze viaţa femeii. Cercetările vor fi preluate în competenta procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, necropsia urmând a stabili cauza morţii”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. „Bărbatul, care se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din Deva, a fost reţinut azi-noapte de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Hunedoara. Se fac cercetări pentru omor, în varianta agravată, şi dacă starea de sănătate îi va permite în continuare, el va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În caz contrar, se va face solicitarea de arestare în lipsă”, a precizat procurorul Gina Cibian, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

„Din primele cercetări, rezultă că fapta a fost comisă cu un cuţit de vânătoare, cu care autorul şi-a înjunghiat victima, iniţial, în zona toracică, după care, i-a mai aplicat, succesiv, încă trei lovituri de cuţit, în spate. Faptă care a cauzat decesul. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în cursul nopţii de 23 spre 24 iulie, a luat măsura preventivă a reţinerii faţă de suspect, urmând ca acesta să fie prezentat cu propunere de arestare la judecătorul de Drepturi şi Libertăţi, din cadrul Tribunalului Hunedoara, în măsura în care, starea de sănătate a suspectului va permite acest lucru. În caz contrar, se va întocmi referat cu propunere de arestare preventivă «în lipsă». Totodată, reţinem faptul că prezenta faptă, a fost comisă în stare de recidivă de către presupusul autor. Există date şi indicii, în sensul în care, fapta a fost comisă pe fondul consumului de substanţe interzise. După comiterea faptei, autorul a încercat să-şi curme viaţa, aplicându-şi o lovitură de cuţit, în zona gâtului. Însă, acest aspect nu a condus la decesul autorului, care a fost prezentat, înainte de reţinere, la medicii specialişti şi care au opinat, în sensul că poate fi reţinut, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol”, a declarat procurorul Gina Monica Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Dealerul de droguri din Hunedoara Cristian Stănciulescu, zis Piu sau Carlos, rămas fără mamă la vârsta de 7 ani, este recidivist, iar în ultimii ani a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni legate de traficul de droguri şi substanţe etnobotanice. De asemenea, în perioada în care era minor, a fost condamnat pentru o tâlhărie. Foştii săi apropiaţi îl cunosc ca fiind un tânăr dependent de droguri, cu un comportament ciudat, care îi trăda adesea dependenţa. De asemenea, spun că în trecut furniza substanţe etnobotanice unui număr mare de tineri.

De altfel, după ispăşirea condamnării pentru tâlhărie, „Piu”, un tânăr cu nouă clase şi fără loc de muncă, a intrat un lung şir de probleme cu legea din cauza drogurilor. În 2015, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală de 13.200 de lei, pentru că „în cursul lunii februarie 2014, şi-a procurat cantitatea de 0,36 grame substanţă vegetală conţinând compusul MDMB- CHMICA, canabonoid sintetic susceptibil de a produce efecte psihoactive, care a fost găsită asupra sa la data de 19.02.2015”. Amenda penală, dată de Tribunalul Cluj, nu a fost plătită, iar în următoarele luni, instanţa a decis transformarea ei echivalentul a 220 de zile de muncă în folosul comunităţii. În 2016, Tribunalul Cluj a dispus „înlocuirea numărului de 220 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii aplicate condamnatului prin S.P. nr. 86/09.03.2016 a Tribunalului Cluj, prin necontestare la data de 22 martie 2016, cu 220 zile închisoare”.
Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ