Creşteri spectaculoase pentru bugetarii cu venituri mici. Salariul mediu va ajunge la 4000 de lei!

3030

Noua lege a salarizării unitare a bugetarilor va aduce creşteri spectaculoase pentru cei cu venituri mici, în timp ce funcţiile de management vor avea cele mai mici creşteri.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că în maxim două săptămâni Executivul va lansa legea salarizării unitare pentru bugetari, adică cu doar câteva zile înainte de alegeri.

”Undeva în două săptămâni vom lansa proiectul salarizării unitare. Noi lucrăm din vară la acest proiect, nu ținem cont de alegeri sau nu. La începutul lunii decembrie o vom depune și va fi validată de următorul Parlament”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii a explicat că bugetarii cu salarii mici vor avea parte de cea mai mare creștere salarială, în timp ce bugetarii cu funcții de management vor obține cele mai mici creșteri. ”Salariul mediu brut în România va ajunge, în 2021, la 4000 de lei. 29% este creșterea în sistemul bugetar”, a explicat Dragoș Pîslaru.

În ceea ce privește pensiile, ministrul Muncii a dat asigurări că nu vor exista probleme anul viitor.

”Pensiile vor crește de la 1 ianuarie cu 5%, conform indexării anuale. În al doilea rând, ce vă pot spune este că au existat discuții între Casa de Pensii și Ministerul de Finanțe, iar pentru anul viitor nu vom avea nicio problemă cu pensiile”, a mai precizat Pîslaru.

LĂSAȚI UN MESAJ