Creșteri salariale în învățământ! Ce venituri vor avea profesorii

157

Vești bune pentru profesori! Guvernul a anunțat că angajații din învățământ vor primi salarii mai mari mai devreme decât se așteptau.

Premierul Viorica Dăncilă și liderii Federaţiilor Sindicale Reprezentative din Învăţământ au semnat, joi, în cadrul ședinței solemne de la Alba Iulia, un acord care prevede alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, devansarea creşterilor salariale pentru angajații din învățământ, facilităţi pentru cadrele didactice care se stabilesc în mediul rural și fonduri pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice.

Acordul semnat azi la Alba Iulia prevede creşterea sumelor destinate finanţării educaţiei cu cel puţin 15% anual, comparative cu bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB.

De asemenea, creșterile salariale prevăzute până în anul 2022 pentru angajații din învățământ vor fi devansate astfel încât se se aplice până la data de 1 septembrie 2020.

În plus, cadrele didactice vor primi două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice și vor fi beneficiarii unei  garanţii de stat de 80% pentru creditele luate în vederea achiziţionării unei locuinţe.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ