Crește numărul minerilor greviști care ajung la spital

35

Patru mineri de la Paroşeni, dintre cei care protestează în subteran de patru zile, au fost trimişi joi după-amiază la spital, în urma unui control medical efectuat în sala de apel a minei.

„Minerii care protestează în subteran au fost de acord să vină în sala de apel pentru un control al tensiunii arteriale şi al glicemiei. Patru dintre ei au fost depistaţi cu tensiunea mărită şi au fost trimişi la spital. Ceilalţi mineri au decis să continue protestul”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos.

Potrivit acestuia, un al cincilea miner a avut probleme de sănătate în cursul dimineţii, dar după ce a fost stabilizat la spitalul din Vulcan, s-a întors în subteran.

Și starea de sănătate a ortacilor de la mina Uricani urmează să fie evaluată.

Pe de altă parte, administraţia şi sindicatul de la Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) au fost convocaţi la discuţii, luni, la sediul Ministerului Energiei, pentru a analiza situaţia apărută la această societate.

Aproape o sută de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au autoblocat luni în subteranul exploatărilor. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile – pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă.

Cele două exploatări fac parte din Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, de unde ar urma să fie disponibilizate circa 280 de persoane, de la începutul anului viitor.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ