Cresc amenzile pentru timișorenii care dețin terenuri și nu le întrețin

51

Timișorenii care dețin suprafețe de teren și nu le întrețin riscă să primească amenzi mai mari, din acest an. Poliția Locală anunță că va verifica terenurile, iar dacă buruienile și vegetația crescută au invadat suprafața, amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 lei, conform unei hotărâri a consiliului local.

În ultima perioadă, susțin reprezentanții Poliției Locale, s-a constatat o creştere a numărului de sesizări primite de la cetăţeni referitoare la terenurile neîntreţinute de proprietari, nesalubrizate şi necosite. În anii trecuţi au fost efectuate zeci de acţiuni de verificare a acestora, fiind identificate peste 300 de terenuri virane pe teritoriul urbei noastre.

Tocmai de aceea, Poliţia Locală va demara, de luni, ample acţiuni de verificare a locaţiilor în care sunt constatate sau sunt semnalate de timişoreni astfel de nereguli. „Pentru a veni în întâmpinarea proprietarilor care au omis să îşi salubrizeze terenurile deţinute, să cosească buruienile şi vegetaţia crescută pe acestea, Poliţia Locală atrage atenţia că proprietarii de terenuri au obligaţia să le îngrijească, în caz contrar riscând sancţiuni între 1500 şi 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

De asemenea, cum pe majoritatea acestor terenuri s-a constatat prezenţa ambroziei, plantă care provoacă alergii grave şi are efecte nocive asupra unui număr mare de cetăţeni, din luna iulie vor fi efectuate verificări şi pe această linie. Sancţiunile pe care le riscă cei care nu-şi curăţă terenurile de ambrozie sunt, conform Legii nr. 62/2018, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ