Crăciun cu alcool și accidente în Caraș-Severin. Polițiștii au dat amenzi de zeci de mii de lei

193

Poliţiștii din Caraș-Severin au intervenit la 116 evenimente dintre care 91 au fost semnalate prin apelul unic de urgență 112.

Au fost sesizate 25 de infracțiuni și au fost aplicate 148 de contravenții în valoare de 30.725 de lei, afirmă surse din IPJ. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost întocmite dosare penale și au fost reținute 13 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier.

Astfel, în 24 decembrie, în jurul orei 00.15, polițiștii municipiului Reșița au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Bulevardul Republicii. Conducătorul autoturismului în vârstă de 31 de ani, din Reșița, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal. Tot în 24 decembrie a.c., în jurul orei 4.10, polițiștii din Oțelu Roșu au fost sesizați despre un accident ce a avut loc între localitățile Glimboca și Obreja. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 24 de ani, din Glimboca, a condus un autoturism pe D.N.68, dinspre Caransebeș spre Hațeg iar la km 13+200m, în afara localității Glimboca, acesta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a direcției de deplasare, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui pasager care a fost transportat la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

În aceeași zi de Ajun de Crăciun, în jurul orei 6.15, un bărbat de 39 de ani, din Gorj, a condus un autoturism pe D.N.6, din direcția Caransebeș spre Orșova. La km 388+840m, în afara localității Mehadia, acesta a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un zid de sprijin și ulterior cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unei persoane care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Tot în Ajun, în jurul orei 20.40, polițiștii Biroului Rutier din Caransebeș au efectuat semnul de oprire cu semnalele acustice și luminoase, a unui autoturism ce se deplasa pe strada Ardealului, întrucât acesta nu avea luminile în funcțiune. Conducătorul autoturismului în vârstă de 33 de ani, din Caransebeș, nu a respectat semnalele polițiștilor, și-a continuat deplasarea, după care a virat dreapta pe strada Decebal, intrând în coliziune cu un autoturism. Bărbatul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

În 25 decembrie a.c., în jurul orei 20.40, pe D.N.6, în afara localității Slatina Timiș, a avut loc un nou accident rutier. La fața locului, polițiștii au stabilit că un cetățean austriac în vârstă de 46 de ani a condus un autoturism dinspre Caransebeș spre Orșova. Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, acesta nu ar fi redus viteza, a derapat și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani, din Timișoara. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară două persoane. Cei doi conducători auto nu se aflau sub influența alcoolului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

A doua zi de Crăciun, în 26 decembrie a.c., în jurul orei 2.40, polițiștii municipiului Reșița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada I.L.Caragiale. Conducătorul autoturismului în vârstă de 19 ani, din Lupac, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal. În aceeași zi, în jurul orei 2.40, polițiștii din Moldova-Nouă au depistat un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism, pe strada Unirii. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Și pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ