COVID-19 în Timiș: peste 1.500 de persoane sunt izolate la domiciliu

271

Sâmbătă, în judeţul Timiş, în carantină instituționalizată sunt 129 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1.556 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 17 persoane (confirmate pozitiv cu COVID-19), din care 2 persoane din judeţul Timiş.

Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este bună.

Până la acesta data, de la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara au fost externate 36 persoane, după două teste negative consecutive. Dintre acestea, 14persoane ( 2 persoane din judetul Timis) au fost externate in cursul zilei de ieri.

În data de 20.03.2020, la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara s-au lucrat 114 teste pentru depistarea infecţiei cu COVID-19).

Nu au fost persoane transferate (confirmate pozitiv cu coronavirus) la alte spitale.

 

Din datele curente, se pare că este posibilă transmiterea virusului COVID – 19 și de la persoane care nu manifestă deloc simptome.

În aceste condiții, este esențial să luăm măsuri pentru a limita transmiterea bolii:

1️ Evitați contactul direct cu alte persoane!

2️Evitați deplasările și zonele aglomerate!

3️ Păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane!

4️ Spălați-vă frecvent pe mâini timp de 20-30 de secunde (cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).

5️ Nu vă atingeți fața, ochii, nasul sau gura fără a fi riguros spălat pe mâini!

6️ Dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact în mod frecvent!

În caz că manifestați simptome specifice, izolați-vă și apelați medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică Timis!

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri. Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ