Corupția a nenorocit, deja, cea mai frumoasă arie din vestul țării. Ce se întâmplă acum pe Clisura Dunării

1944

Clisura Dunării, o zonă protejată, pare tărâmul nimănui. Autoritățile locale închid ochii în fața unor construcții la limita legii. Primăriile au dat autorizații pentru case de vacanță, transformate peste noapte în pensiuni.

Grav este că mai multe curți au fost extinse ilegal în albia Dunării.

La Cazane, de exemplu, locul e asaltat de investitori care au construit după bunul plac. Vina principală o au autorităţile pentru că au permis ilegalităţi. Dar şi pentru că nu au făcut un plan urbanistic zonal. Clădirile sunt vopsite în toate culorile. Canalizare nu există, iar deversările se fac direct în Dunăre – susţin organizaţiile neguvernamentale. Proprietarilor li s-a permis să-şi extindă terenurile în largul fluviului. Şi-au mărit astfel suprafeţele construibile şi au micşorat luciul de apă al Dunării. Lucru interzis de lege.

În Golful Dubova, din judeţul Mehedinţi, aproape de intrarea Dunării în ţară, materialele de construcţii plutesc la câţiva metri de zona protejată. O imagine într-un contrast puternic cu frumuseţea Parcului Natural Porţile de Fier. Neregulile se întâmplă la doi paşi de zona protejată.

Probleme asemănătoare găsim și la Dubova și Eşelniţa. Autoritățile susțin că totul s-a întâmplat legal ori inainte de mandatul lor. și că nu ar mai avea acum pârghii legale să îndrepte situaţia…

Sursa: stirileprotv.ro

1 COMENTARIU

  1. E simplu , erau detinatori de carnet de partid aflat la putere sau l-au facut pe primar sa …. inchida ochii , contra unui comision gras ! ….. in final , se rezolva …. romaneste , doar nu degeaba am fost sub tutela Imperiului Otoman !

LĂSAȚI UN MESAJ