Corespondența dintre Colterm și furnizorul de cărbune arată că în octombrie nu era prevăzută livrarea

49

Corespondența dintre Colterm și unul dintre furnizorii săi de cărbune a fost făcută publică de consilierul local Roxana Iliescu. Din documente aflăm că firma AMV Style a cerut încă din august regiei de termoficare să îi transmită un grafic de livrare a cărbunelui. Graficul a fost transmis de Colterm abia în 5 octombrie, când deja timișorenii așteptau căldura pe care nici acum nu o au.

Potrivit documentelor, furnizorul de cărbune înștiința Colterm, în 14 octombrie, că nu poate livra conbustibilul foarte repede pentru că a primit graficul mult prea târziu. „Având în vedere data la care a fost trimisă propunerea graficului de livrare a cărbunelui energetic tip lignit – 05.10.2021, raportat la faptul că solicitarea din partea subscrisei a fost făcut încă din luna august 2021, la momentul actual nu vă putem da un răspuns ferm, întrucât întârzierea generează dificultăți în pregătirea producției”, se arată în corespondeța dintre AMV și Colterm.

„Dovada clară a faptului că încă din 18 august 2021, chiar și în septembrie, unul din furnizorii de cărbune importanți ai Colterm, a făcut demersuri privind negocierea cantităților și graficului de livrare de cărbune, însă s-a lovit de un zid. (…) Prin urmare, situația e dezastruoasă. Nu numai că nu avem stoc de cărbune, dar nu avem nici perspectiva livrării în timp util a cantităților necesare de cărbune! Inconștienților, să vă fie rușine!”, a transmis Iliescu alături de pozele cu corespondența.

Vă amintim că patru școli din Timișoara au trecut la educația on-line din cauza lipsei căldurii și mii de oameni stau în frig pentru că nu primesc agent termic de la Colterm. Viceprimarul Ruben Lațcău declara, miercuri, că de vină ar fi lucrările de retehnologizare a rețelelor subterane și dădea asigurări că, de luni, elevii vor reveni în bănci.

Tot el spunea că mai multe transporturi de cărbune se îndreptau deja spre Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ