Copil de 8 ani accidentat de o tânără! Care este starea acestuia

430

O tânără în vârstă de 28 de ani din Marghita s-a ales cu dosar penal pentru părăsirea locului accidentului, după ce, luni seară, a lovit cu maşina un copil de 8 ani, care, lăsat nesupravegheat, i-a sărit în faţă, iar apoi a plecat acasă.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor, tânăra l-a accidentat pe minorul lăsat nesupravegheat pe o stradă laterală din localitatea Petreu. Copilul „a pătruns brusc pe carosabil, în timp ce se deplasa cu bicicleta”.

„După producerea evenimentului rutier, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificată ulterior de poliţişti, la domiciliul acesteia. Aceasta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului rutier”, arată comunicatul.

Sursele BIHOREANULUI spun că tânăra nu a vrut, însă, să fugă de la locul faptei. După ce l-a acroşat uşor pe copil, tânăra s-ar fi oprit să îl verifice, ar fi vorbit chiar şi cu familia minorului, care i-a dat asigurări că băiatul e în regulă. Văzând că nu are răni, şoferiţa nu a mai anunţat poliţia, cum ar fi fost obligată, dar, după eveniment, familia copilului l-a dus totuşi la Urgenţe.  Aşa s-a aflat că acesta a fost victima unui accident rutier, iar pe fir a intrat şi Poliţia.

De altfel, poliţiştii bihoreni atenţionează că, potrivit legii, chiar şi atunci când victima nu pare rănită, în urma unui accident rutier, şoferii trebuie să anunţe incidentul. În cazul în care în urma unui accident de circulaţie a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a Poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

„Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţie, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, avertizează poliţiştii.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ