Copil de 11 ani, cu fractură deschisă, lăsat de asistenţii sociali să agonizeze. După câte ore au sunat la 112

91

Un copil de 11 ani de la Casa de Tip Familial Dale din Săcele a suferit o fractură deschisă şi a fost nevoit să stea timp de 14 ore în chinuri, până când asistenţii sociali s-au sinchisit să sune la 112.

Abia vineri dimineaţa, în jurul orei 10,00, la mai bine de 14 ore de la producerea accidentului, angajaţii centrului au sunat la 112 şi o ambulanţă SMURD a venit să-l preia pe băieţel.

Medicul sosit la Casa de Tip Familial Dale, după evaluarea şi examinarea copilului, a stabilit că este o urgenţă de grad zero şi au transportat copilul la serviciul UPU al Spitalului de Copii Braşov.

După ce a primit îngrijirile medicale necesare, micuţului i-a fost pus un aparat gipsat pe antebraţul mâinii stângi.

„Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?”, a declarat preşedintele ASUM Braşov, Ionel Spătaru.

A doua zi dimineaţă, copilul a spus educatorului de serviciu că îl doare mâna. A fost anunţat imediat asistentul medical, care a evaluat situaţia copilului. Ulterior, a fost apelat serviciul de urgenţă 112. Copilul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital, unde s-a constatat fractura mâinii. I s-a aplicat o atelă gipsată şi, câteva ore mai târziu, s-a întors în casa de tip familial”, a precizat DGASPC, într-un răspuns semnat de directorul general, Julieta Gârbacea, directorul adjunct, Mihai Priboi şi purtătorul de cuvânt, Lidia Mailat.

Întreaga poveste pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ