Copil agresat de paznic la un centru de plasament VIDEO

93
Sursa: captură Facebook

Un copil a fost agresat de paznicul unui centru de plasament din Voluntari pentru că a sărit pe o saltea din dormitor. Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, anunță că a trimis o echipă în control și că va sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare.

Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii”, a scris pe Facebook Turza, care a și postat înregistrarea video. În imagini se vede cum paznicul centrului îl agresează pe copil, în timp ce o educatoare amenință că va chema „salvarea”.

Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului”, a scris Turza.

Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a continuat ea.

VIDEO, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ