Copiii de la o grădiniță din vestul țării, trimiși acasă! Brusc, nu mai pot fi primiți în unitate!

152

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț” din Brad i-au înștiințat pe părinți că, de luni, micuții nu vor mai fi primiți în instituție. Motivul, nu au vârsta de trei ani, minimă din punct de vedere legal, pentru a frecventa învățământul preșcolar. Asta, deși atunci când au fost înscriși, educatoarele știau vârsta reală a copiilor.

Mai grav este că în Brad nu  există nicio altă creșă, iar părinții care nu au cu cine să își lase copiii cât sunt la serviciu.Totul a ieșit la iveală după ce o mamă s-a plâns jurnaliștilor de situația dificilă în care a ajuns peste noapte.

„Am înscris copilul la grădiniță, totul a fost bine – mersi, iar ieri (n.red. marți) mi-a spus educatoarea că, de săptămâna viitoare, să nu-l mai aduc că nu are trei ani împliniți. Păi bun, nu are trei ani, dar ei nu au știut acest lucru de la început, când l-am înscris? De ce au mai acceptat să-l aduc la grădiniță, ca să-l bulversez? Și nu este doar copilul meu în această situație sunt mai mulți. Ei sunt mici, ne-a fost greu să-i obișnuim cu grădinița, cu alt mediu, cu alți oameni și cu copii, iar pe când s-au obișnuit acum trebuie să nu îi mai ducem și să-i lăsăm acasă. Nu știu în ce bază legală s-a luat această decizie dar sunt sigură că nu este o lege dată peste noapte. În plus, la Brad nu este creșă iar atât eu cât și soțul lucrăm și nu avem cu cine lăsa copilul acasă. Acum ce vom face? Va trebui să ne dăm demisia ca să stăm cu el? Trebuia să ne spună de la început că numai de anul viitor pot să îl înscriu la grădiniță și măcar știam o treabă”, a declarat o mămică revoltată din Brad.

Conducerea grădiniței nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere în acest sens. În schimb, întâmplarea a ajuns la urechile inspectorului general școlar, care a promis că va lămuri situația. Totul, în condițiile în care chiar și șefei IȘJ i se pare inacceptabilă situația, mai ales că cei mici fuseseră deja acceptați cu bună știință în septembrie.

Sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ