Controale printre taximetriștii de la aeroporturile internaționale din România. Au fost date amenzi și la Timișoara

202

Poliţiştii au acționat în această perioadă pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale. Astfel, pe 21 decembrie, s-au făcut controale atât la Timișoara, cât și la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme, au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, un permis a fost reţinut iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 21 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 6 pentru alte abateri.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ