Controale la firmele de dezmembrări auto! Poliția vrea să afle cine abandonează rable pe domeniul public

221

Poliţiştii locali din Timişoara au efectuat o razie la firmele care dezmembrează maşini. Asta după ce, mai multe persoane s-au plâns că în jurul acestor societăţi comerciale sunt parcate sau abandonate rable pe domeniul public şi că se creează multă mizerie.

“Au fost verificate 8 societăți comerciale din această categorie de pe străzile O. Balea, C. Buziașului, Timișoara- DN 59, Timișoara, extravilan CF 433129, Cloșca, Vuc Karadjic, Venus, vizându-se în special calitatea de comerciant sau prestator de servicii, deţinerea acordului de funcţionare emis de Primăria Municipiului Timişoara, respectarea condiţiilor menţionate în acordul de funcţionare, respectarea regulilor generale de comerţ, verificarea actelor de provenienţă a pieselor în cazul activităţilor de întreţinere şi reparaţii auto, verificarea afişării denumirii corecte a societăţii comerciale sau a prestatorului de servicii, a orarului de funcţionare şi a preţurilor şi tarifelor practicate, precum și respectarea normelor de oprire, staționare, parcare”.

Au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 13.500 de lei pentru lipsa acordului de funcţionare, desfășurarea de activități comerciale fără îndeplinirea condițiilor legale, depozitarea autovehicule dezmembrate pe domeniul public, iar în cazul a trei societăți comerciale s-au făcut propuneri de suspendare a activității comerciale pentru o perioadă de până la 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ