22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Contractul pentru tramvaiele noi a fost semnat și de firma producătoare din Turcia

Administrația Timișoarei și reprezentanții companiei turcești producătoare de tramvaie au semnat, vinei, contractul pentru construirea primelor 16 garnituri. Primul mijloc de transport pe șine nou nouț trebuie să ajungă în orașul de pe Bega în 18 luni.

„Putem miza pe finanțare europeană pentru 21 de tramvaie. Contractul cadru prevede achiziția a între 16 și 40 tramvaie. Acestea au următoarele facilități: instalații de aer condiționat, încălzire ambientală, încălzire în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite autonomie de minimum 20 de km, acestea au fost cerințele. Au și sisteme de informare în interior și exterior, sisteme auto-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing, compatibile cu restul flotei”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Vă amintim că, marți, Primări Timișoara a semnat și contractul de finanțare nerambursabilă cu ADR Vest. Contractul are o valoare de peste 96 de milioane de lei, din care 80 de milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă oferită de UE. Un tramvai nou are, potrivit documentației tehnice. O capacitate de 170 de călători. Un beneficiu la noile garnituri este că funcționează și pe baterii. Autonomia lor este de 20 de kilometri. Așadar, dacă există probleme de alimentare cu energie electrică, tramvaiul poate să își continue cursa preț de 20 de kilometri.

https://www.facebook.com/172674319443777/videos/358546971507544/?epa=SEARCH_BOX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :