UPDATE: Organizatorii susțin că au autorizație. Containerele din centrul Timișoarei, puse de organizatorii Diskoteka Festival. VIDEO

209

Centrul istoric al Timișoarei este sugrumat zi de zi de reclame luminoase care nu au nimic de-a face cu istoria. Iar situația este scăpată de mulți ani din mâinile autorităților. Însă acum a apărut cireașa de pe tort. Chiar în Piața Victoriei, printre palatele vechi, între Catedrala Mitropolitană și Opera Națională au apărut mai multe construcții, de tipul containerelor, numai arhitecturale nu.

Primele fotografii cu aceasta au apărut, miercuri seara, pe rețelele de socializare. Joi dimineața, nicio persoană din Primăria Timișoara nu a știut să ne spună ce sunt acele containere și ce caută în inima istorică a orașului.

Reprezentanții Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei încearcă și ei să afle ce este cu acele containere. Ei cred că a putea fi vorba despre o simulare a unei firme care vinde astfel de locuințe și care își face reclamă.

”Tot ce în zonele de patrimoniu este obligatoriu să se obțină și avizul Direcția pentru Cultură Timiș. Deocamdată este o surpriză pentru toată lumea, nici noi nu știm exact ce sunt. Noi o să depunem astăzi o hârtie la Urbanism să vedem ce este, dar va dura 30 de zile până vom primi un răspuns. Singurii care pot să îi oprească sunt cei de la Direcția pentru Cultură Timiș”, a declarat Ilie Sîrbu, de la Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei.

Așteptăm cu interes răspunsul autorităților locale, care susțin că nu știu ce este cu acele containere deși sunt la câțiva metri de Primărie.

Update: Misterul a fost elucidat! Containerele au fost puse de organizatorii unui festival.

Direcția pentru Monumente nu a eliberat aviz pentru amplasarea lor. Reprezentanții Primărei Timișoara spun că acele containere au fost puse în centru de organizatorii festivalului Diskoteka, în baza unui aviz al Comisiei de Ordine Publică.

Însă pentru a amplasa așa ceva în zona istorică era nevoie și de un aviz de la Direcția pentru Cultură Timiș. Directorul Direcției pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, a spus că s-au autosesizat și au început verificări. Vor merge la fața locului și vor discuta cu funcționarii din primărie. Proprietarii containerelor sau chiar primăria riscă amenzi pentru că nu au cerut și părerea direcției județene.

Update: Organizatorii festivalului susțin că au toate autorizațiile necesare

”Suntem în centru pentru a da toate detaliile necesare clienților. Cei care locuiesc în Timișoara pot să le cumpere și de la acest punct. De ce facem acest lucru? Pentru că oamenii pot întâmpina probleme în momentul în care vor să își cumpere bilete online. Din punctul nostru de vedere avem toate autorizațiile. Nu am fi putut parca acolo fără toate autorizațiile pe care le avem. Doar nu suntem pe câmp”, au declarat organizatorii festivalului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ