Consumatorii vulnerabili trebuie să depună urgent cererile la primării. Model de cerere

68

Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se va acorda, începând cu data de 1 noiembrie, în acord cu prevederile Legii consumatorului vulnerabil, legiferată recent.

Astfel, până la data de 15 octombrie, cei cu venituri mici trebuie să depună, la primăria de care aparţin, o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, din care să reiasă componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat, precizează avocatnet.ro.

La completarea cererii, solicitanţii trebuie să menţioneze corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, după cum scrie în Legea 226/2021. Pentru a stabili dreptul la ajutorul pentru încălzire, primarii vor cere persoanelor interesate acte doveditoare care atestă identitatea şi veniturile realizate de membrii familiei.

Primarul stabileşte dreptul la ajutor pentru încălzire fie solicitând informaţii altor instituţii ori autorităţi, fie, după caz, pe baza anchetei sociale efectuate de serviciul public de asistenţă socială. Documentele de mai sus pot fi transmise primăriilor fie individual, fie prin asociaţiile de proprietari ori locatari. Ajutorul pentru încălzire se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinţei, declarat de persoana singură, respectiv de un membru al familiei, care are capacitate deplină de exerciţiu al drepturilor civile.

În funcţie de sistemul de încălzire utilizat în locuinţă, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt:

  • ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat;
  • ajutor pentru gaze naturale;
  • ajutor pentru energie electrică;
  • ajutor pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Modelul de cerere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.