Consumăm pâine cu ,,otrăvuri”. Avertisment adresat consumatorilor de pâine

176

Doctorul Adina Alberts trage un important semnal de alarmă în legătură cu unul dintre cele mai consumate alimente din România, pe care îl consideră ”otravă”. Este vorba despre pâinea din comerț care poate fi un adevărat pericol pentru organism. Iată și de ce este pâinea atât de periculoasă pentru organism.

Adina Alberts spune că un român mănăncă anual 100 kg de pâine „otrăvită”, noi fiind cei mai mari consumatori de pâine din Europa, consumând aproape o pâine pe zi. Ceea ce face din acest produs banal un pericol pentru sănătate sunt ingredientele sale.

Pâinea ”otrăvită” poate conține agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.

Dr. Adina Alberts avertizează că mai mult de o tremie din pâinea din comerț este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.

De departe cea mai surprinzătoare substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă. ADA este un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor, utilizată pe scară largă în producerea de materiale plastice spumate, îndeosebi pentru covorașele pentru sport/yoga. ADA este cel mai utilizat agent de maturizare al făinii de grâu și are rol de creștere a volumului și de îmbunătățire a texturii miezului.

Ce conține o păine aspectuoasă?

„Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă.

Despre ADA mai trebuie să știți că:

•se introduce în făină chiar de la moară;
•este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate;
•acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA. Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită”, scrie Adina Alberts.

Legea este permisivă cu producătorii de pâine ”otrăvită”

„Vă mirați cum de producătorii de panificație care otrăvesc cel mai sfânt aliment sunt încă liberi să umple piața cu pâine cu aditivi?

Asta pentru că legea PERMITE!

Iată ce spune legea:

Normele privind folosirea agenţilor de maturizare şi de albire prevăd următoarele:
• orice făină, în afară de făina integrală, poate conţine una sau mai multe din substanţele următoare: acid ascorbic, bromat de potasiu, persulfat de amoniu, persulfat de potasiu, fosfat monocalcic, dioxid de clor (cu conţinut volumic de maxim 20 % clor), azodicarbonamidă, peroxid de acetonă;
• orice făină, în afară de cea integrală, poate conţine peroxid de benzoil;
• orice făină, în afară de cea integrală, destinată preparării biscuiţilor şi produselor de patiserie poate conţine clor.

Astfel că atât timp cât legea permite asemenea toxine în compoziția pâinii din comerț, dacă vrem să rămânem sănătoși, nu ne rămâne decât să ne cumpărăm făină organică și să ne preparăm pâinea în casă”, mai scrie Adina Alberts.

Sursa: www.antena3.ro