„Construiți spitale noi în Timișoara”. Fostul manager al Spitalului Municipal trage un nou semnal de alarmă!

  308

  Olimpia Oprea, fostul director al Spitalului Municipal Timișoara trage un semnal de alarmă referitor la infrastructura în care se desfășoară activitatea medicală:

  „Construiti spitale noi!
  Maternitatea Odobescu funcționează intr-o cladire veche, construită in 1897, pentru care spitalul plătește chirie 7000 euro/luna.

  Corpurile de cladire in care funcționează sectiile de obstetrica si de ginecologie sunt traversate de un drum european, multe cadre medicale fiind accidentate la trecerea de pietoni dintre cele doua clădiri.
  Primăria Municipiului Timișoara, la solicitarea conducerii spitalului, a demarat in Iulie 2018 Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru o noua maternitate in suprafața totala de 17.000 mp, care îndeplinește toate standardele europene.

  Proiectul este in faza de obținere a Autorizației de Construire, iar fondurile pentru construcție se pot obține din Programul Național de Reziliență și Redresare.

  Din inițiativa medicilor, la nivelul secțiilor de obstetrica-ginecologie s-a înființat “Fundatia Pro Maternitatea” cu scopul strângerii de fonduri pentru dotarea noii maternitati, inclusiv prin atragerea de fonduri europene”.

  LĂSAȚI UN MESAJ