Construirea Podului Jiul peste Bega aşteaptă exproprierea unor ruine ridicate pe terenul primăriei

219

Începerea lucrărilor de construire a noului Pod Jiul, peste Bega, în zona ultracentrală a Timişoarei, depinde de o expropriere a unor ruine sportive construite de terţi pe o porţiune din terenul care aparţine municipalităţii, a declarat primarul Nicolae Robu.

Podul Jiul va face legătura între Pasajul Jiul, recent extins, şi zona Catedralei Mitropolitane, va avea patru benzi rutiere, trotuare şi piste pentru biciclete. De asemenea, podul respectă şi regimul de înălţime între bază şi luciul de apă şi nu va stingheri circulaţia vaporettelor pe Bega.

„Proiectul tehnic (pentru pod, n.r.) există la primărie, dar încă nu este gata exproprierea care trebuie făcută pe o anumită zonă. După ce e gata exproprierea, putem da drumul imediat la lucrări”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Este vorba despre obiective care au ajuns în paragină, un fost teren de handbal cu tribune, un teren de tenis, o platformă betonată plajă cu grup sanitar, o terasă acoperită, staţie de radioficare, un bazin de înot cu cabine şi o clădire club, pentru a căror expropriere primăria trebuie să plătească în jur de 1.200.000 de lei celui care le-a ridicat, cu decenii în urmă.

„Proiectantul podului (o firmă vieneză, n.r.) nu a putut evita trecerea pe porţiunea respectivă (…). Terenul aparţine primăriei, dar câtă vreme există construcţiile (unor terţi, n.r.), el este în administrarea acelei persoane private. Terenul este în paragină, pe malul stâng al Canalului Bega”, a explicat Robu, la începutul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ