Construcție unică în țară, la Timișoara. Primele apartamente s-au vândut deja în ”satul vertical”

1224

Inspirat de satul rotund din Banat, Charlottenburg, un proiect cu totul special prinde contur la Timișoara. Este vorba despre un ansamblu rezidențial plin de verdeață în care oamenii sunt așezați în centru. Proiectul, care se ridică la suma de aproape 14 milioane de euro, reprezintă primul concept ”vertical village” de pe piaţa imobiliară din România.

”Satul vertical” din Timișoara este ideea unor arhitecți inspirați de singurul sat circular din România, care este situat în Banat și a fost declarat monument istoric de Ministerul Culturii – Charlottenburg. La Charlottenburg toți oamenii stau în centru. Micuţa localitate a fost înfiinţată acum mai bine de 300 de ani după ce austriecii au fost aduşi în Banat.

”Am încercat să aducem de la satul românesc, să aducem într-o versiune modernă anumite concepte care au funcționat care ne-au plăcut și ne-au bucurat”, a declarat Vlad Vela, dezvoltatorul proiectului ”vertical village” care se realizează la Timișoara.

Satul vertical se ridică pe Calea Torontalului din Timișoara, iar construcția lui costă 14 milioane de euro. Complexul va fi gata la sfârșitul anului viitor, iar 20% dintre apartamente sunt deja vândute.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ