Consorţiul „Universitaria” reuneşte la Timişoara rectorii celor mai bune universităţi

1234

Universitatea de Vest din Timișoara este, începând de astăzi, timp de trei zile, gazda întâlnirii Consorțiului „Universitaria”, mai exact în perioada 3 – 5 noiembrie, a.c.

Dezbaterile se vor axa pe probleme de actualitate legate de situația și evoluția învățământului superior românesc. Printre temele abordate se numără: parteneriatul predare-cercetare – amenințări și oportunități; implicarea Consorțiului „Universitaria” în elaborarea de politici publice în educație; proiectarea unui survey național adresat studenților; clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii din perspectiva activităților de cercetare; configurarea unei strategii pe termen mediu pentru dezvoltarea studiilor doctorale în România în contextul globalizării; politica de atragere a studenților străini; armonizarea sistemului de evaluare a cadrelor didactice.

Consorțiul „Universitaria” este format din Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Științe Economice din București. Scopul acestuia îl reprezintă colaborarea inter-universitară în vederea creșterii calității și relevanței cercetării științifice și a activității didactice atât a universităților partenere, cât și a întregului învățământ superior românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ