Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest are un nou președinte! Video

186

Astăzi în cadrul Consiliului Judeţean Timiş a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest), cu această ocazie fiind ales noul preşedinte şi noul vicepreşedinte al Consiliului pentru perioada de un an.

Noul preşedinte este Călin Dobra, preşedintele CJT, iar vicepreşedinte, Mircea Flaviu Bobora, preşedintele CJ Hunedoara. La şedinţă au participat președinții Consiliilor Județene Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Până în prezent, preşedenţia Consiliului a fost deţinută de Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ Caraş Severin, care a fost şi preşedintele CDR Vest, iar vicepreşedinte a fost Iustin-Marinel CIONCA-ARGHIR, preşedintele Consiliului Judetean Arad.

De asemenea, în cadrul şedinţei a mai avut loc şi prezentarea şi analiza stadiului de implementare al Regio- Programul Operaţional Regional 2014-2020, program pe care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest îndeplineşte rolul de Organism Intermediar în Regiunea Vest.

Tot în cadrul şedinţei a fost supuse atenţiei participanţilor şi rapoartele de activitate ale agenţiei pentru prima jumătate a anului 2018, precum şi raportul de activitate al CDR Vest, corespunzător aceleiaşi perioade. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei a fost inclusă şi o informare referitoare la intenţia de organizare a unei întâlniri între autorităţile publice locale din Regiunile Vest, Nord-Vest şi Centru.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. S-a format în urma semnării unei Convenţii de Asociere a celor patru judeţe din regiune, convenţie care a fost semnată de către cei 16 membri ai acestuia.

CDR Vest, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii.

Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ