0.7 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

Consiliul Local a votat preluarea Sinagogii din Fabric

Primăria Timișoara va prelua în administrare Sinagoga Fabric, situată pe str. Episcop Ioseph Lonovici, nr. 2. Proiectul de hotărâre a primit astăzi avizul consilierilor locali.
Clădirea Sinagogii, clasată în listele de protecție naționale ca monument istoric sub codul de clasare TM-II-m-B-06128, este amplasată în zona de protecție istorică denumită Ansamblu urban „Fabric” (II).
Pentru a putea fi redat comunității ca obiectiv turistic și cultural, după preluarea în administrare se preconizează efectuarea unor lucrări de întreținere, reabilitare, reparații la imobil din surse proprii sau atrase din fonduri structurale.
Sinagoga Nouă din Fabric a fost construită între anii 1897-1899 în stil eclectic, cu elemente neo-maure, gotice și elemente de stil neo-renascentist italian.
Preluarea imobilului se va face joi, 19 octombrie, de la ora 10,00 în prezența reprezentanților Comunității Evreiești și a Primarului Municipiului Timișoara, Dominic Fritz.
Vă invităm să luați parte la acest moment important pentru procesul de reabilitare și punere în valoare a patrimoniului construit al orașului.

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :