Consiliul Județean Timiș încearcă să obțină fonduri europene pentru două descărcări de pe autostradă

554

Consiliul Județean Timiș încearcă să obțină fonduri europene pentru a realiza două descărcări de pe autostradă. Este vorba de nodurile de descărcare circulație Autostrada A1 la Bethausen și Șanovița. Cele două proiecte au mari șanse să fie materializate în viitorul apropiat, asta pentru că au fost aprobate de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest pe lista proiectelor propuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

În total, CJ Timiș a propus cinci proiecte, dar două au fost trecute pe lista de rezervă. Astăzi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a organizat evenimentul de lansare în Regiunea Vest a primelor priorități de investiții în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Am ținut să fiu prezent la eveniment pentru că una din axe este prioritară pentru Consiliul Județean Timiș, și anume ceea ce înseamnă drumurile județene. Avem cinci proiecte depuse, s-a mers pe ideea de înțelegere cu celelalte județe pentru a asigura conectivitatea între județe și pentru a îndeplini și condițiile care sunt necesare în cadrul proiectului. Cele trei proiecte eligibile sunt, în primul rând, cele două descărcări de pe autostradă de la Bethausen și Șanovița. Cel de-al doilea proiect este drumul care va face legătura cu Aradul, partea de nord-vest a județului Timiș, zona Variaș, va trece peste Mureș și va face legătura în Arad cu autostrada. Iar cel de-al treilea proiect este drumul județean Timișoara – Cenei„, a declarat Călin Dobra, vicepreședintele CJ Timiș.

Cele două proiecte ale CJ Timiș trecute pe lista de rezervă sunt descărcarea de pe autostradă de la Recaș și reabilitarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul Coșava – Tomești – Luncanii de Sus – Voislova.

Proiectele trebuie depuse în vederea solicitării finanțării nerambursabile până cel târziu în data de 16 noiembrie 2016. Alocarea financiară pentru Regiunea Vest este de aproape 94 de milioane de euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare trebuie să se încadreze între minim un milion de euro și maxim 50 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ