Consiliul Județean Timiș a răsunat de colinde VIDEO

169

Conducerea Consiliului Județean Timiș, i-a primit astăzi pe colindători, alături de angajații instituției.

Cei peste 300 de colindători care au călcat pragul Palatului Administrativ au venit din tot județul să-i încânte pe mai marii CJ Timiș cu tradițiile și obiceiurile de Crăciun, din diferite zone ale Timișului. N-au fost uitați eroii martir ai Timișoarei. În memoria acestora s-a ținut un moment de reculegere.

Alaiul colindatorilor 5
Demn de remarcat, colindătorii din Timiș păstrează încă vii tradițiile din moși strămoși, din zonele din care au venit și au adus un strop în inima fiecăruia din cei prezenți. Gazdele, care i-au primit pe colindători pe holurile Consiliului Județean Timiș s-au simțit din nou copii. Foarte multă lume și-a amintit, cu nostalgie, de vacanțele de iarnă, la țară, la bunici, când mergeau, la rândul lor cu colinda, din casă-n casă.

Alaiul colindatorilor 2
Un moment special, cu totul original, a fost susținut de dubașii din zona Făgetului, reprezentați de echipa din Românești, care vine să ne amintească de obiceiul Călușului, prezent într-o formă sau alta în toate regiunile istorice ale României. Dubașii din zona Făgetului, prezenți în localitățile Tomești, Curtea, Românești, Margina sau Făget sunt întotdeauna o încântare pentru ochii privitorilor. Ei reprezintă o adevărată comoară a patrimoniului cultural, nu doar regional ci și național, insuficient mediatizată.
Alaiul Colindătorilor ne-a amintit că peste doar o săptămână sărbătorim Nașterea Domnului și peste alte câteva zile Anul Nou!

LĂSAȚI UN MESAJ