13.6 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Consiliul Județean Timiș a atras fonduri pentru 13 stații de încărcare a mașinilor electrice

AdministrațieConsiliul Județean Timiș a atras fonduri pentru 13 stații de încărcare a...

Județul Timiș se află printre unitățile administrativ teritoriale care vor primi finanțare prin „Programul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”, derulat prin Administrația Fondului de Mediu.

În baza listei aprobate, pentru Timiș a fost alocată suma de 2.066.041 lei, bani care vor fi folosiți pentru fazele de proiectare, achiziția efectivă de stații, lucrări de construcții-montaj și achiziția brevetelor și licențelor necesare.

Din fondurile obținute de Consiliul Județean Timiș vor fi montate trei stații pe raza municipiului Timișoara și încă zece pe teritoriul unor localități timișene care sunt parte în proiect.

Dintre cele trei stații de încărcare a mașinilor electrice de pe raza orașului Timișoara, una va fi montată în parcarea din spatele Palatului Administrativ și alte două în parcarea Parcului Industrial și Tehnologic de pe Calea Torontalului. Celelalte zece vor fi instalate în zone de interes de pe raza localităților participante în proiect. Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare din care unul va permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi unul de încărcare în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW.

În acest moment, administrația județeană are întocmit studiul de fezabilitate pentru lucrările de construcții-montaj, urmând ca, ulterior, după semnarea contractului de finanțare, să definitiveze și procedurile efective de achiziție a stațiilor.

„Ne preocupă, constant, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și respectarea cerințelor în acest sens trasate la nivelul Uniunii Europene. Acest proiect face parte din seria demersurilor de încurajare a utilizării energiei verzi și a unor mijloace de deplasare electrice”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

 

 

 

Alte subiecte :

Citește și :