Consilierul Mihai Ritivoiu: Rezolvarea diferendului despre aerodromul Cioca, într-o săptămână

270

Zilele recute s-a stârnit o mică furtună în plenul Consiliului Județean, la un vot ce părea la început de o banalitate dezarmantă. S-a propus o hotărâre legată de starea aeroportului de la Cioca.

Aleșii PSD-iști doreau un regulament de utilizare ce ar fi adus ceva fonduri în vistieria județeană. Iar coaliția de moment PNL și UNPR nu au fost de acord. Totul s-ar fi uitat până la o eventuală nouă votare dacă nu se inflama situația odată cu poziția liberalului Marilen Pirtea, care a acuzat boicotarea unui program al elevilor ce ar fi dorit să lanseze de acolo câteva mini-sateliți experimentali.

Mihai Ritivoi, consilier județean al PSD, a adus âteva explicații despre acest nou scandal. În opinia dânsului, totul se rezolvă peste o săptămână. Situația de la ședința de plen s-a datorat unei noi poticneli a liberalilor care „au fost, ca deobicei, în offside”. Iar acel aerodrom ar fi doar o idee (fixă) a liberalului Viorel Coifan, care reia tema din timp în timp.
„Consilierii liberali, prin vocea lui Viorel Coifan, au venit cu o serie de amendamente. Este o ironie fină, liniştea şedinţelor CJT este tulburată din trei luni în trei luni de pledoariile fostului preşedinte al consiliului judeţan Coifan, legată de resuscitarea acelui domeniu şi a aerodromului de la Cioca. Deci omul are o fixaţie. Au fost modificări de formă, dar şi clarificări, inclusiv un amendament care prevedea ca acest regulament să poată fi modificat de fiecare dată când este nevoie, printr-o hotărire de Consiliu Judeţean. La un moment dat s-a întâmplat ceva, s-a cerut o pauză de clarificări. Abordarea ulterioară a ţinut de tehnica băgatului de beţe în roate. Mi se pare un gest de şicanare absolut gratuită, mai ales că evenimentul din 24 aprilie presupunea de acordarea cu titlu gratuit a spaţiului”, a explicat Ritivoiu, referindu-se la concursul școlar.

„Acest aerodrom este muribund, activitatea este aproape de zero. Situaţia la Aviaţia Utilitară e altă discuţie, avioanele nu sunt autorizate să zboare. Avem acel teren şi infrastructura, există cerere, pentru a putea să fie dat în folosinţă, fără acest regulament nu se poate da.”

LĂSAȚI UN MESAJ