Consilierul local Miloșevici a decis ca Primăria să încheie contracte cu fiica lui…

518

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 24 foști sau actuali aleși locali (10 primari, 5 viceprimari și 9 consilieri locali).

Dintre cei 24 foști sau actuali aleși locali, un primar este din județul Arad și un consilier local din județul Caraș-Severin.

TOADER MARIAN, Primar al comunei Zăbrani, județul Arad
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 decembrie 2011 — 08 aprilie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și titular al Întreprinderii Individuale Toader Marian ‘First’, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

MILOȘEVICI SRBOBRAN, Consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Pojejena, județul Caraș-Severin
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL ȘI INFRACȚIUNI ASIMILATE FAPTELOR DE CORUPȚIE
În perioada exercitării mandatului de consilier local, a votat patru proiecte de hotărâri ale Consiliului local în baza cărora au fost încheiate cinci contracte de prestări servicii în valoare totală de 94.300 lei între Primăria comunei Pojejena și II Miloșevici Nevena (societate comercială în cadrul căreia fiica sa, deține calitatea de titular întreprindere individuală).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1) și (2) din Legea 393/2004.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție în vederea efectuării de cercetări cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către MILOȘEVICI SRBOBRAN a infracțiunii asimilată faptelor de corupție prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea 78/2000 și a infracțiunii de conflict de interese, prevăzut art. 301 Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ