Consilierii locali au găsit definiția administrației municipale: Haos total! VIDEO

94

Consilierii locali ai PSD-ului, dacă mai aveau dubii, acum s-au lămurit definitiv. Administrația municipală și tot ce se întâmplă în primăria orașului poate fi definită cu doar un singur cuvânt simplu: HAOS! Și nu este doar unul simplu la îndemâna oricui, ci unul TOTAL.

Potrivit consilierilor Octavian Mazilu și Sorin Ionescu, nimic nu este așa cum ar crede cineva venit din afară care așteaptă eficiență și normalitate.

Timișoara a reușit recent să intre într-o alianță numită pompos „a Vestului”, cu încă trei orașe din regiunea extinsă a țării. De atunci Timișoara a reușit să se claseze la diverse capitole pe locul patru. La curățenie, la transport în comun și, în general, la orice termen ce poate fi comparat. Trist este că locul patru nu este dintr-un top de 100. Nu! Deloc! Este de fapt locul patru dintr-un top patru. Adică orașul ocupă ultimul loc.

„Prin tot ce face, primarul Nicolae Robu a reuşit să pună Timişoara pe locul patru la toate capitolele în cadrul Alianţei Vestului. Iar dacă tot e pe locul patru în toate, primarul ar merita, de fapt, nota patru” a explicat, ca un dascăl de la catedră, Sorin Ionescu. După care a făcut și o asemănare a prestației edilului șef cu locul codaș obținut de echipa sa favorită ACS Poli ce se zbate în coada clasamentului.

Pe lângă veșnica problemă a curățeniei, ca un exemplu al haosului, a fost adusă în discuție și situația celebrelor ședințe de consiliu pline de suspans în care nu se știe ce surprize mai apar. Nu se poate estima când va fi o ședință. A ajuns o obișnuință să se facă „de îndată”, după nici o regulă, cu proiecte de hotărâri aduse la cunoștință cu câteva minute în avans sau uneori după începerea lucrărilor.

„Acolo e un haos administrativ, e un haos organizatoric, e haos în toate palierele care țin de administrația publică locală. De multe ori, din păcate, avem senzația că edilul șef al orașului orbecăie în încercarea de a gestiona acest haos. E un haos total și în timpul ședințelor de consiliu local. Sunt zeci de ședințe, unele „de îndată”, altele extraordinare. Primarul nu mai controlează ceea ce se întâmplă în primărie”, a concluzionat consilierul local Sorin Ionescu, văzând în prestația primarului o disperare și o neputință vădită.

Despre aceleași probleme ale administrației locale a făcut referiri și Octavian Mazilu căruia nu i se pare deloc corect episodul pompieristic de a scoate angajaţii societăţilor din subordine să dea cu mătura pe străzile urbei în timpul orelor de lucru. Poate dacă asta se întâmpla în afara orelor de muncă ar mai fi fost de acceptat. Potrivit consilierului, inițiativa a depăşit inclusiv cadrul prevăzut de lege.

„Suntem un oraș de 350.000 de locuitori prin care trec alte zeci de mii de vizitatori poate pe zi. Cred că e greu să spui că prin mijloace proprii poţi să asiguri curățenia orașului. Nu cred că prin mijloace heirupiste putem să asigurăm o Timișoară curată. Fiecare trebuie să-și facă datoria la locul lui de muncă potrivit fișei postului și pentru care este plătit”, a detaliat consilierul Mazilu.

Dânsul mai promite că va urmări situația pontajelor celor scoși la măturat și dacă aceștia au recuperat acele ore în zilele de sâmbătă, așa cum ar normal.

LĂSAȚI UN MESAJ