Consilier local: „În Timișoara școlile nu se mai închid din cauza virusului, ci din cauza frigului”

51

Problema lipsei căldurii din sistemul centralizat începe să ia amploare. Deși conducerea Primăriei Timișoara încearcă să ascundă cât de gravă este situația și Colterm promite căldură în casele timișorenilor, un consilier local susține că școlile din oraș încep să se închidă din cauza frigului.

„În Timișoara școlile nu se mai închid din cauza virusului, ci din cauza frigului. Liceul Grigore Moisil își închide porțile pentru două săptămmâni. Probabil, în zilele următoare o vir face și alte școli. Nu din considerente pandemice, ci din considerente de frig – lipsă agent termic în secolul XXI, în Timișoara. Alte câteva zeci de mii de oameni, mulți dintre ei bătrâni și bolnavi, îngheață în apartamentele racordate la rețeaua centralizată. Multe din spitale au la rândul lor probleme.

Un an întreg am auzit despre reforme la Colterm, de consultanți internaționali, am asistat la numeroase ședințe în care se punea doar problema Consiliilor de Administrație și a șefilor interimari, sau mai puțin interimari. Am auzit ‘specialiști’ din administrație cum ne explicau că de acum vor arde numai gaz ca să plătească mai puține certificate CO2. La momentul în care ne explicau acest lucru gigacaloria produsă pe gaz costa deja dublu față de cea produsă pe cărbune. Și, poate în primul rând, am asistat la amenda de 20 de milioane de euro la care se adaugă milioanele pentru a achiziționa certificatele”, a transmis consilierul local și fostul viceprimar Dan Diaconu.

Colterm a anunțat că a început probele la cald pentru funrnizarea căldurii, dar sunt zone în oraș unde se înlocuiesc încă conductele și timișorenii de aici nu vor avea încă agent termic. Vom reveni cu un punct de vedere din partea conducerii Primăriei Timișoara, precum și cu o situație a unităților de învățământ fără căldură, detalii pe care le așteptăm în cursul acestei zile.

De asemenea, despre problemele Colterm, iminența insolvenței și măsurile promise, dar neimpementate de administrația Fritz, puteți citi pe larg în ediția tipărită a ziarului Banatul azi, joi, 14 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ